Jak správně připravit stripsy v křupavém obalu?

1

Připravte si: nakrájené kuřecí kousky masa nebo ryby.

2

Marinádu dle návodu důkladně rozmíchejte ve vodě, až se rozpustí.

3

Do připravené marinády vložte nakrájené kuřecí kousky masa.

4

Maso masírujte v marinádě 5 min; marináda se během masírování musí vsáknout do masa.

5

Dejte odležet do lednice min. na 4 hodiny nebo nejlépe přes noc.

6

Obalovací směs nasypte do nádoby a připravte si další nádobu s vodou.

7

Marinované maso vložte do nádoby s vodou, poté vyjměte a vložte do nádoby s obalovací směsí. Maso obalte. Maso vyjměte, mírně oklepejte a znovu rychle ponořte do nádoby s vodou a opět obalte obalovací směsí.

8

Takto připravené maso smažte ve frit. hrnci na 170°C nebo ponořené hluboko v oleji na pánvi. Kousky masa rozmístěte při smažení tak, aby neležely na sobě. Takto získáte výborně ochucené, křehké, šťavnaté křupavé stripsy typu Fastfood.


Instruktážní video

TAVOLINO

dokonalý strips = dobře obalit